Tuesday, May 26, 2015

Ohoi tesis 😖

Perah otak betul nak buat tesis ni weiii.. Dalam masa 4 bulan je pulak tu. kalau masters pun amik masa 2 tahun. Ni dengan intern lagi, waktu dgn family lagi, tgh sibuk2 ni nak ngadap tesis.. Memang kelaut lah citer dia. Pasal ekonomi pulak. Kalau melibatkan satisfaction employee ke community ke.. Boleh la nk kelentong lagi. Tp kalau bab ekonomi, dapat pulak examiner yg passion dia kat econs.. Mmg kena sedia facts je lah. Berani nk kelentong.. Masak lah time viva nnt. Sejujurnya.. Buat tesis masa praktikal sangat x praktikal. Mana taknya.. Kau mestilah terikat dengan tanggungjawab sbg student praktikal kat ofis kau tu. kena la buat kerja ofis. Kalau buat tesis mmg mintak maki la cter dia. Aku dah kena dah. Sekali tu kerja xda. Aku gunakan masa tu buat tesis. Sekali bos hambur aku cakap aku ponteng x buat kerja. Hah sudah. Mmg salah aku lah jugak sbb buat masa tu. tp dah mmg xde kerja masa tu. org yg sepatutnya bagi aku kerja x bagi.. Kalau aku melangut mau kena tendang keluar ofis gamaknya. Bukannya aku main facebook ke, tgk youtube ke.. Mcm sesetengah staf lain selalu buat. Disebabkan dia x bagi aku buat tesis.. Terbengkalai lah tesis aku selama 3 minggu. Naya wehh due date dah dekat. Sekarang baru nk pulun. Lagi 5 hari kena hantar draft. Bagi aku masa siapkan tesis dlu. Nnt dah siap aku share dgn korg.

2 comments: